Welkom bij Ecobusje.nl


Wie zijn wij?

Wij zijn Tiemen Jan en Lotte uit Rotterdam. We houden van fietsvakanties, maar met Ecobusje gaan we op een andere toer! Door het Ecobusje te verhuren, willen we ook anderen laten genieten van ‘elektrische vakanties en uitstapjes’.

Het Ecobusje noemen we “Humboldt”, vernoemd naar Alexander von Humboldt. Deze 18e/19e eeuwse natuuronderzoeker inspireert ons om te reizen met aandacht voor omgeving en natuur. Al gaan we naar verwachting niet, zoals Von Humboldt en Bonpland deden, voorraden verzamelde planten en insecten aanleggen en deze in het busje meenemen 🙂

Wat is in onze ogen ‘elektrisch vakantie houden’?

Sinds 2019 hebben wij een elektrische Renault Zoë. In deze personenauto zijn we die zomer naar IJsland gegaan (zie ook ‘blog met tips’). Het werd een erg leuke kampeervakantie, waarbij het laden van de auto een relaxed effect op ons had. Op IJsland wordt de elektriciteit voor het laden geothermisch opgewekt. De ene keer stonden we te ‘tanken’ vooraan op een parkeerplaats bij geisers, de andere keer bij uitzicht over fjorden en weer een andere keer stonden we op een saai bedrijventerreintje.

Toegegeven, laden langs bijvoorbeeld Duitse snelwegen is iets minder inspirerend, maar met een koffie of een lunch en een ‘leestas’ was de accu voor ons gevoel altijd snel weer vol. En dat terwijl de Zoë geen snellader heeft. In 2022 hebben we met de Zoë door Zuid-Duitsland getoerd.

Toen wisten we al dat we met Ecobusje aan de slag zouden gaan. Met een kampeerbusje wordt het luxer kamperen. En de fietsen kunnen mee! Hopelijk nog veel meer ontspannen, elektrische vakanties in het vooruitzicht!