Welkom bij Ecobusje.nl


  • Toevallig de week er voor ontdekt dat het Van der Valk restaurant in De Bilt een aantal snelladers heeft. Dat bleek ook voor Van der Valk Veenendaal te gelden. Ideaal om even te laden terwijl reisgezelschap uit Veenendaal zich bij mij kon voegen. Van der Valks zijn in overvloed in de buurt van snelwegen, dus als ze allemaal zulke laadmogelijkheden hebben is dit een multi-inzetbare tip!
  • We moeten het samenspel tussen het zonnepaneel, de “huishoudaccu” en de accu van de auto nog verder verkennen. Maar koken en warme chocolademelk opwarmen ging prima op de huishoudaccu.
  • We gingen naar Thialf voor het WK afstanden. Op zondag wilden we graag laden om ’s avonds weer naar huis te rijden. Er zijn laadpalen op P1 bij Thialf. Die waren overigens al bezet toen wij kwamen. Wij hadden onze zinnen gezet op een laadpaal op een bedrijventerrein van Oudeschoot, maar dat bleek een klassieke instinker; het parkeerterrein was afgesloten op zondag. De laadpaal bij de kerk van Oudeschoot bood soelaas.
  • Een niet elektrische tip: minicamping Onder de Es in Oldelamer!